Direktlänk till inlägg 3 december 2013

Sensation White, Fotbollsavslutning med mera

Av Carolina Jönsson - 3 december 2013 14:15
















Heeeeej!


Tiden går fort här nu, den bara sprriinger iväg och snart sitter man på flyget hem till Sverige, men innan dess ska en del annat hinnas med :)


Nu när jag varit här ett tag har jag börjat inse vad jag gillar med Sverige och vad jag inte gillar med Sverige, i jämförelse. Vad jag kommer att sakna här i Korea är definitivt SÄKERHETEN (peppar peppar  ;) ). Nu menar jag inte trafiksäkerheten för dom kör helt tosigt här men jag menar personsäkerheten och stöldsäkerheten (förmodligen två påhittade ord men ni förstår vad jag menar). Här kan man sitta i skolan och tänka, hmmm jag kanske ska äta lunch, sen tar man sin plånbok och går till cafeterian. Å kvar på bordet ligger..... datorn och alla andra saker.... Efter en timme kommer man tillbaka och vad ser man... ALLT ligger kvar! Och att det alltid är så skulle jag nääästan kunna svära på (finns säkert undantag). I detta landet tar man inte andras saker (vilken underbar idé)! Du behöver inte vara orolig att någon ska öppna din väska och ta din Iphone när du är ute och du kan lägga jackan på ett bord och gå iväg för den kommer att ligga kvar. Det tror jag kommer bli jobbigt att behöva tänka på när man är tillbaka i Sverige, min mobil har blivit stulen 3 gånger under min livstid och då är jag ändå ganska uppmärksam på var jag har mina saker. Samma gäller din egen säkerhet, jag gick vilse mitt i natten i mörkret och irrade runt på smågator i 4 timmar (okej då 40 min men det kändes länge) och det som slog mig då var att jag inte alls kände mig rädd. I Sverige hade jag varit livrädd, speciellt i en större stad. Min buddy sa att det faktiskt är väldigt säkert att gå ute på natten här, speciellt för oss utlänningar (förstod inte logiken i det men visst) för att folk aldrig (finns undantag såklart) överfaller varandra. Helt fantastiskt! Mer sånt i Sverige tack!

Sen har de mycket respekt för äldre vilket är väldigt fint. 


Det jag inte kommer att sakna är bristen på kommunikation, 90% är så sjukt dåliga på engelska. Inte ETT ENDA ORD kan de som jobbar i affären säga ibland. Dock beror inte detta alltid på att de inte kan utan att de inte vågar prata för att de inte vill säga fel. Men det kan ibland bli liiite frustrerande, speciellt när man ska åka Taxi till Sungkyunkwan haha eller när man skulle fixa sitt alien registration card (hos en INTERNATIONELL instutiton) och de inte kunde någon engelska. I Sverige pratar väldigt många riktigt bra engelska och de flesta kan prata rätt så mycket och det är något jag tycker är bra och viktigt. 

Sen har vi det här med att gå på gatan... jag veeet det är ingen stor sak.. men.... de går så otroligt sakta och ologiskt här så jag blir tokig! 

Tänk er dessa scenarion: 

1. Du står i rulltrappan, en person tränger sig som en mask förbi dig bara för att sedan ställa sig ett steg framför/högre än dig, Varför?

2. Du går i bra fart nere i tunnelbanan, en person tränger sig förbi dig och hamnat rakt ramför dig, personen tar sedan upp sin mobil och switchar "bråttom-modet" till slow-motion walk, vilket gör att du måste tvärstanna och gå förbi personen igen (och detta händer ofta). 

3. Du går på trottoaren, du är på väg upp för en backe, 3 personer är på väg ner - de 3 personerna tar upp hela trottoaren.... ni kommer närmare och närmare..... ingen flyttar sig... sen får du hoppa ner på gatan för att inte krocka (händer extremt ofta). 

4. Du går bakom ett gäng som går i vanlig slow-motion takt (vanligt här i Korea), de tar upp hela trottoaren och gatan är full av bilar så du kan inte runda dom... helt plötsligt stannar allihopa av en anledning du inte ser... Å sen får du försöka tränga dig förbi för dom bara står där. 

5. Jättemånga går med näsan i mobilen när de är ute och går, superfarligt. 

TOKIG blir jag... ibland.. inte alltid. ;) 


Nog om det. Här är lite bilder från mina senaste "rädar" :P



Var på Fedde Le Grand för ett tag sedan (jag trodde han hette Fredde le Grand haha, var helt säker på att de stavat fel)på Octagon. Stället är lika snyggt som vanligt. 


           

Vi var på ett café som skulle vara Svensk-aktigt/helsvenskt och hette FIKA, dock såg vi inte en enda sak som var svenskt. Eller jo, semlor, men dom fanns visst bara på bilden och inte i verkligheten haha. Sen fanns det "svenskt" äggkaffe, Bulla, morot, absolut kaffe, kappuchino (ja dom hade stavat det med ett k) och annat konstigt. Rätt och slätt en riktig besvikelse. 

     


Jag och Jossan skulle "ta något litet" så vi beställde in varsin liten rätt, dock i Korea får man tusen rätter till rätten så det ser ut som man äter hur mycket som helst ;) På denna restaurangen var de snälla och lät oss ta hem maten för vi orkade inte så mycket ;)

   


I torsdags gick vi till "All you can drink coctailbar" där vi var jättemånga från skolan som festade ihop, tror det kan ha varit 70 personer, riktigt kul :) Innan dess käkade jag Johanna Erik och Emma tacos på rummet och drack rödvin, mums :) Efter cocktailbaren åkte vi till Mikes Cabain som är en klubb/bar där de som är där får bestämma musiken, de spelar allt man önskar. RIktigt rolig kväll :) 


         


Julmarknad- åkte dit med stora förväntningar (och jag veeet inte varför vi gjorde det för alla gånger det ska vara nåt internationellt här så är det inte alls internationellt, det är bara korea som försöker efterlikna eller hittar på vad de tror kommer från olika länder) - kom till en liten, liten "julmarknad" med några olika stånd. Det spelades Housemusik i högtalarna och Julstämningen infann sig inte riktigt :P Dock var det såklart trevligt ändå. Johanna blev intervjuvad av TV och vi fick erbjudande om att bli modeller ;) 

         


Skype med André ;)



 


Jag och Johanna promeixar i berget bakom min skola, hon fick även prova på de häftiga utegymmen som finns :)


 

Ännu en myskväll, detta innan Sensation whiite. 


 



Sensation White

Jag hade inte köpt någon biljett från början och onlineförsäljningen var stängd så jag åkte dit på chans men det löste sig bra. Sjukt grymt var det. Inredningen, uppträderna, lamporna, folket, musiken, ölen, ja allt var väldigt häftigt :) Det var många amerikaner där eftersom Sensation White bara finns i Europa (stämmer det?) och det bor mycket amerikaner i Korea eftersom de jobbar för Militären. Mycket trevligt folk :) 

En stor kille (muskelberg) kom fram till Johanna och slängde runt henne ett varv när de filmade på stället, hoppas verkligen det kommer med för det såg sjukt kul ut hahaha :P Hon såg ut som en liten trasdocka



                                   


Jag gjorde mina naglar julfina med nagellack Pannan fick av mig. 

 

Avslutning med fotbollslaget idag med :) Vi har cup på lördag sen är det helt slut. Alla skulle ta med något att äta som de andra kunde smaka (mat) så givetvis resulterade detta i 4 pizzor, 3 lådor kakor, massa snacks, tårtor, friterad kyckling, pommes, pannkakor med mera och padaaaam fruktsallad! (gissa vilka som tog med fruktsalladen? Me and Josephiine). 

Vi fick tröjor och kort där några av de koreanska tjejerna i laget skrivit hälsningar, så fint :) 

                  


Resten av veckan ska ägnas åt en massa plugg för på lördag kommer Pappa och Katarina :) Sen blir det full rulle, har planerat en massa kul :) 

        

Nyss kom min bästa ROmiiiee hem med godsaker från IKEA :) TAAAAAAAAAAAAck till henne :)



Baiiiii

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carolina Jönsson - 23 november 2013 08:59

Helu,    Bloggandet har gått lite sisådär på senaste tiden, jag skyller på tiden och på datan och på mig. Därför kommer en extraspecialare med photobomb of doome :) Ett litet urval av den senaste tidens händelser med lite fest, lite stoj och l...

Av Carolina Jönsson - 17 oktober 2013 12:07


  Tjena!   Inleder bloggen med en, enligt mig, fantastisk bild! Just nu sitter jag här och försöker motivera mig själv till att plugga då jag har min första mid-term exam imorgon, problemet är att vi får ha med boken till provet och jag har...

Av Carolina Jönsson - 10 oktober 2013 17:04


Whadduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup!   Nu har jag inte skrivit på ett tag igen för det har varit full rulle här i Sydkorea. Men nu kommer en uppdatering med lite smaskiga detaljer blandat med bilder, enjoy!    Ja som ni kanske såg i mitt förra inl...

Av Carolina Jönsson - 29 september 2013 16:46

Hej! (jag skriver för mycket men det är för att jag uppdaterar för dåligt, sorry)    Min såkallade rehabvecka varade i............trumvirvel.....padampam! 3 dagar! wohooo! Den fjärde dagen var vi först av alla på gymmet för att kunna fixa gymkort...

Av Carolina Jönsson - 23 september 2013 15:22

Hej hej   Jag vet inte vad det är Koreanerna firar under Chuseok, men jag är glad att dom gör det :P   Helgen har varit helt fantastisk! Vi åkte till Busan på torsdagsmorgonen och var framme och incheckade vid cirka halv två, bytte om fort so...

Ovido - Quiz & Flashcards